Ipari csarnok szigetelés szórt purhabbal – előnyök és előnyök!

Ipari csarnok szigetelés, utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelés esetén a szórt purhab alkalmazása a legelterjedtebb technológia. A könnyűszerkezetes ipari csarnokok, kereskedelmi épületek leggyakoribb tető- és falburkolati anyaga a trapézlemez, más néven hullámlemez.

Ipari csarnok szigetelés esetén előforduló illesztési és rögzítési pontokból eredő hibák:

Az illesztési- és rögzítési pontoknál hagyományos szigetelési eljárásokkal nem valósítható meg maradéktalanul a tökéletes illesztés. Ez sajnos az egész épület élettartamát is jelentősen megrövidíti. A víz a legkisebb repedésekbe is bejutva előbb-utóbb jelentős károkat okoz.
Tavasztól őszig a beázások okoznak kárt az épületben, télen pedig a megfagyott csapadék repeszti szét a lemezek, panelek hézagait.

Hőhíd, páralecsapódás

Gyakori probléma még ezen okokból a páralecsapódás, a penészesedés a hőhidak kialakulása miatt. Nem utolsó sorban pedig jelentősen megemelkednek az elégtelen hőszigetelés miatt az épület fűtési és hűtési költségei is.

Tökéletes hőszigetelés és vízszigetelés ipari csarnok szigetelés esetén is!

A szórt pur hab egy speciális, szórással felhordott, varratmentes szigetelési technológia. Az egybefüggő felület kiiktatja a rögzítők, hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben. A legoptimálisabb megoldást kínálja ezeknél az épületeknél.
csarnok szigetelés esetében több száz vagy lapostetőnél akár több ezer négyzetméteren is tökéletes, toldás- és illesztés mentes szigetelést garantál. Alkalmazása esetén megszűnik a páralecsapódás, valamint a tetőszerkezet illesztési pontjainál és a rögzítő csavaroknál történő beázás, korrózió. Külső szigetelésnél nyáron a nap nem melegíti fel a trapézlemezt, így állandósul az épületben a levegő hőmérséklete is.

Más, hagyományos szigetelőanyagokkal vagy technológiával ez egész egyszerűen nem lehetséges.
Ipari mértékű felületek esetében tapasztalható meg legjobban a szórt purhab szigetelés szinte minden kiváló tulajdonsága és előnye. Újépítésű csarnok szigetelés vagy régebbi csarnok utólagos szigetelése? Mindkét esetben és hosszú távra a legjobb döntés a szórt purhab szigetelés!

Ipari méretű épületek dilatációs mozgása

Ilyen extrém méretű felületeknél a dilatációs mozgásokkal is komolyan számolni kell. A szórt purhab rendkívül rugalmas, ugyanakkor nagy szakítószilárdságú szigetelőanyag, teljes mértékben kiküszöbölhetőek az ebből adódó hibafaktorok. sőt az épület stabilitásán is jelentősen javít, valamint megnő az ingatlan piaci értéke is.

Ipari csarnok szigetelés – a csarnokszerkezet megterhelése

szórt purhab csekély összsúlyával minimális mértékben terheli meg az épület szerkezetét, ugyanakkor jelentős mértékű merevítést ad az épületnek, még nagy szelek alkalmával sem kell számolnunk letépett lemezekkel, jelentős viharkárokkal, kieső munkaórákkal. A megszilárdult szórt purhab erős és stabil szigetelőanyag, melyet nagynyomású mosóval, gőzborotvával is bátran tisztíthatunk.

Ha egy profi felszereléssel, több géppel, nagy szakmai tapasztalattal és összeszokott csapattal rendelkező kivitelezőt keres, aki korrekt áron, határidőre és garanciával dolgozik, hívja a Megapur-Szig Kft-t!

+36(30) 962-0560

Több információ a nyitottcellás purhabról

Több információ a zártcellás purhabról