Lapostető szigetelés kivitelezése előtt a felület előkészítésénél mire kell odafigyelni?

Lapostető szigetelés esetében az időjárási viszontagságoknak kitett felületen a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen szükséges kontakt tapadó híd kialakítása. Ennek hiányában nem ajánlatos víz és hőszigetelést kivitelezni szórt purhabbal. (Még akkor sem, ha bizonyos alapanyaggyártók szerint elegendő az egyszerű előkészítés, avíz, zsír- és pormentesítés)

Miért olyan fontos a kontakt híd kialakítása?

A lapostető felületét vagy a födém szerkezetét a nagy hőingások erőteljes mozgásra kényszerítik. (összehúzódás a nagy hidegben, tágulás a tűző napon, egy ponton történő terhelés hatására stb.)
A szórt purhab ezeket a fizikai hatásokat képes tökéletesen kivédeni, mivel egybefüggő, dilatációtól és illesztésektől mentes lesz a felület, továbbá rendkívül rugalmas is.
Azonban a tökéletes tapadás a szórt purhab szigetelésnél elengedhetetlen feltétele a hibátlan szigetelésnek! 
Egy régebbi szigetelés maradványait, melyek akadályozzák a megfelelő tapadást, el kell távolítani: az idők során rátelepedett mohát, gazt, esetleges ottmaradt építési törmeléket, más típusú szigetelésnél alkalmazott kavicsréteget, egyebeket.

A felületen ottmaradó szerves anyagok bomlási folyamatai közben gázok képződnek.
Ez a folyamat meggátolja, hogy a purhab szigetelés kellő biztonsággal tapadjon az új vagy régi tetőszigetelés, födémszigetelés felületéhez.
A purhab szigetelés kivitelezése során az alapvető hibák forrása mindig az, hogy figyelmen kívül hagyjuk a szigetelendő felület állapotát, a lapostető felületének igénybe vételét, a szélsőséges környezeti hatásokat, az alapanyagok (komponensek) tulajdonságait, továbbá ezek összeépíthetőségeit.

Mi történik a lapostető szigetelés után, ha „megspóroljuk” a kontakt hidat?

Ennek az lesz a következménye, hogy a nem megfelelően előkészített felület miatt a felhordott purhab szigetelés bizonyos pontokon elválik a kezeletlen felületről. Sajnos ezt egy ideig nem is érzékeljük, hiszen a felszínen egybefüggő, hibátlan felületet látunk, ha ellenőrizzük.
Kis idő elteltével azonban kisebb-nagyobb beázásokat fogunk tapasztalni, ugyanis a kémények, tetőkibúvók, villámhárítók, antennák mellett a víz utat fog találni és beszivárog az egybefüggő purhab szigetelés alá ott, ahol nem tökéletes a tapadás.

Ön hiába fizeti meg a legjobb lapostető szigetelési technológiát, ha az alap rossz, a végeredmény sem lesz kielégítő!

A szórt purhab szigetelés hosszú távra szóló döntés. Bízza megfelelően képzett és minden megfelelő eszközzel, géppel rendelkező szakemberekre. Válassza a biztonságot és élvezze hosszú távon a hibátlanul kivitelezett lapostető szigetelés összes előnyét!
A Megapur-Szig Kft
 több, mint 10 év tapasztalatával, a legmodernebb eszközökkel és alapanyagokkalösszeszokott csapattal, ingyenes szaktanácsadással áll rendelkezésére!

Várjuk hívását: +36(30) 962-0560

Több információ a nyitottcellás purhabról

Több információ a zártcellás purhabról

Lapostető szigetelés szórt purhabbal