Raktárcsarnok szigetelés a legjobb ár/érték arányú szórt purhabbal

Egy raktárcsarnok szigeteléseannak minősége központi kérdés, legyen szó készáru raktárról, nyersanyag tárolásáról, vagy párás közegre érzékeny műszerek tárolásáról. Mindegyik típusú árukészletnél elengedhetetlen feladat az áruk hatékony minőségmegőrzése. Ezt kiváló minőségű vízszigeteléssel lehet csak megoldani. 
Nem megfelelő vízszigetelésnél, a beázások következményeként tönkremehet az áru egy része. Ha pár évente javíttatjuk a vízszigetelést, a költségeket illetően megint csak rosszul járunk.
Más típusú árukészletnél fontos a raktárcsarnok megfelelő hőszigetelése az egyenletes hőmérséklet biztosításához. Ilyen esetekben sokat nyom a latban a hőszigetelés hatékonysága. Ha nem megfelelő minőségű a szigetelés, pár évente újabb költségek merülnek fel, mert javításra szorul. Ennek elmulasztása pedig az árukészlet romlásából adódóan okoz károkat –ami szintén nem kis költséget jelenthet. A kivitelezés idejére a leállási idő is bevételkieséssel jár.

Raktárcsarnok szigetelés zárt cellás szórt purhabbal – A leghatékonyabb megoldás mindkét problémára egyszerre!

A szórt purhab szigetelés mindkét szigetelési igényre tökéletesen megfelel. Ez a fajta hő- és vízszigetelés egyszerűen és rendkívül gyorsan alkalmazható szinte bármilyen felületre! A legtöbb esetben nincs szükség a régi szigetelés eltávolítására sem. A zárt cellás szórt purhab alkalmazásával egy olyan utólagos hő- és vízszigetelés alakítható ki, amely minden elvárásnak megfelel átalakítás, bontás nélkül.

A zárt cellás szórt poliuretán hab tökéletes tapadása miatt egyaránt megfelel bármely anyag szigetelésére. A szórásos technológiának köszönhetően egybefüggő, varrat-és dilatáció mentes felület keletkezik, mely egy rétegben képes tökéletesen elzárni a víz útját, egyidejűleg biztosítva a hibátlan, nagy hatékonyságú hőszigetelést is.
Nem alakulnak ki hőhidak, így nem csapódik le a pára sem, elejét vehetjük a penészesedésnek, dohosodásnak is. A hibátlan, kiváló minőségű hőszigeteléssel akár 60-70%-os energia megtakarítást érhetünk el, ami gyorsan, már az első szezonban kezd megtérülni! Rendkívül gyorsan kivitelezhető megoldás minimális állásidővel! Itt is jelentős összeget takaríthat meg.

Leggyakrabban az épületek belső oldalát szigeteljük a szórt purhabbal. Külső raktárcsarnok szigetelés kivitelezésére is alkalmazható, ebben az esetben UV védelemmel is el kell látni a felületet, mert a purhab réteg nem UV-álló, a sugárzás károsíthatja a hab szerkezetét.

A rugalmas purhab követi az épület, a tetőzet mozgásait, valamint hozzájárul az épület szerkezetének stabilizálásához, erősítéséhez is, növelve ezzel az ingatlan értékét. Könnyű fajsúlya nem terheli meg a tető szerkezetét. A purhab még egy vastagabb, 5cm-es szigetelésnél is csupán 3 kg/m2 terhelést jelent a szerkezetre nézve.

Szaktanácsadás, egyeztetés 36(30) 962-0560

Több információ a nyitottcellás purhabról

Több információ a zártcellás purhabról

Hullámpala tető szigetelése szórt purhabbal