Szórt purhab szigetelés ipari alkalmazása – hatékonyság felsőfokon!

A szórt purhab szigetelés egy egyedülálló technológia ipari felhasználásra, nagy kiterjedésű felületek egybefüggő, tökéletes hő-és vízszigetelésére. Az erre külön kifejlesztett, két komponensből álló alapanyagnak és a speciális, nagy teljesítményű szóró berendezésnek köszönhetően kiváló hő-, és vízszigetelő rendszert építhetünk ki.
Ráadásul mindezt egyetlen rétegben felhordva tudjuk megoldani, ugyanis a szórt purhab egyidejűleg képes megfelelni mindkét funkciónak. Ipari épületek szigetelésénél kiemelten fontos a kivitelezés időtartama, hiszen nem mindegy, mennyi időre szükséges a napi munkafolyamatokat szüneteltetni. 
Több géppel akár napok alatt megvalósítható a nagy hatékonyságú hő-és vízszigetelés is.

A szórt purhab szigetelés alkalmazásával hogyan lesz tökéletes a hőszigetelés és a vízszigetelés?

Tökéletes minőségű, nagy hatékonyságú hőszigetelés olyan technológiával valósítható meg, melynél a szigetelőanyag teljes mértékben lefedi a teljes felületet és megfelelő módon tapad is a teljes felületre. A helyszínen szórt poliuretán hab 150-200 kPa nyomáson a teljes felületen összefüggően megtapad minden rést kitöltve, ezért beszélhetünk tökéletes hőszigetelésről.

A szórt purhab szigetelés mit tud, avagy mit nem tudnak a hagyományos szigetelőanyagok?

A táblás szigetelőlapok és szivacsos szigetelők értelemszerűen azért nem tudnak nagyfokú hatékonysággal működni, mert alkalmazásuk során az egyenetlen, nem szabályos felületre, nem sík alakzatokra nem képesek tökéletesen illeszkedni, valamint az illesztések mentén szigetelés nélküli hézagok alakulnak ki, ezért az elvártnál messze kevésbé hatékonyak.
A táblás szigetelőanyagok másik hátránya, hogy csak csekély mértékben képesek a páralecsapódást megakadályozni és a felületi hőmérsékletet megtartani.

Erre a célra kizárólag a zárt cellás poliuretán hab alkalmas, amely nem veszi át a környezet hőmérsékletét, így hibátlan szigetelőréteget képez a szigetelt felület és a kültér között. A legalattomosabb réseket is eltömíti, a folyamatos szórás egybefüggő, illesztésektől mentes felületet biztosít. A folyékony halmazállapot másik rendkívül előnye, hogy formakövető, tehát bármilyen idomot, alakzatot képes befedni varratmentesen!

Ez a rendszer nem engedi be a levegőt, ezáltal megállítja a konvenziós hővesztést. Élettartama a hab szerkezetének köszönhetően 10-15 év feletti. A szórt purhab szigetelés hihetetlen mértékű energia megtakarítást eredményez! Gyorsan megtérül, már az első szezonban érezhető a költségek drasztikus csökkenése,– legyen szó akár a fűtésről, akár a klímaköltségekről. A nagy hatékonyságú szigetelés erősíti az épület szerkezetét és növeli az ingatlan értékét.

A zárt cellás purhab négyszer sűrűbb a nyitott cellásnál. Ez elérhetővé teszi a teljes vízzárást és messze szilárdabb szigetelőanyagot képez, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak akár fedetlenül is. A zárt cellás purhab teljesen vízzáró réteget képez már 3-4 cm vastagságtól.

Szórt purhab szigetelés alkalmazásakor milyen feltételek szükségesek a tökéletes végeredményhez?

A szórt purhab szigetelés felhordását szakirányú végzettséggel rendelkező szakemberek végezhetik. Alapvető feltétel a speciális, modern felszerelés is. Ennek hiányában a purhab szórás során a tökéletes fedés nem valósítható meg teljes körűen. Fontos még a megfelelő, nem túl magas páratartalom is a kivitelezés idején.

A Megapur-Szig Kft a legmodernebb technikai berendezésekkel, összeszokott csapattal várja jelentkezését:

Szaktanácsadás, egyeztetés 36(30) 962-0560

Több információ a nyitottcellás purhabról

Több információ a zártcellás purhabról