Siló, magtár szigetelés

Siló szigetelés, magtár szigetelés purhabbal

Siló szigetelés – Miért szükséges beruházás?
Minden gazdasági vállalkozás esetében létfontosságú, hogy fenntartási költségek minél kevesebb pénzt emésszenek fel
, továbbá az is, hogy a kialakuló károkat minimalizálják. A leggyakoribb problémák, melyekre van megoldásunk:

  • Beázó, párásodó magtárak
  • Penészesedés
  • Terménykárosodás
  • Jelentős anyagi kár
  • Égbekiáltó fűtési és klímaköltségek
  • Megfelelni a törvényi előírásoknak

A szigetelés minősége, élettartama mindkettőre hatással van! Jó hír, hogy a purhabbal régi tetőket is szigetelhetünk, valamint a legtöbb esetben nem szükséges eltávolítani az előző szigetelés alapanyagait. A szórt purhabos technológiával 55-70%-os költségcsökkentést is elérhet, valamint a károk jelentős részét is elkerülheti!

A gabonatárolók, silók, magtárak nagy részén régi a tetőszerkezet. A hagyományos szigetelési eljárások jellemző velejárója, hogy pár év elteltével és a karbantartás hiányában javításra vagy cserére szorul. A szigetelőanyag “összeesik”,  a csapadékvíz beszivárog, hőhidak keletkeznek, páralecsapódás jön létre és penészesedés jelenik meg, ami kárt tesz a terményekben.
A csavarokkal rögzített trapézlemezes megoldások hátránya, hogy minden egyes csavar egy-egy beázási ponttá válik. A lemezek dilatációs mozgása kitágítja a lyukakat, a víz pedig utat talál magának.  Egy átlagos méretű magtár tetőfelületén több ezer csavarlyuk van! A szórt purhab tökéletes alakkövető, javítja a tetőszerkezet hiányosságait, befedi a csavarokat is, nem hagyva utat egy csepp víznek sem!

Egybefüggő, illesztés és varratmentes felület jön létre, ami hosszú távra (évtizedekre!) megoldja a gabonatárolók, magtárak egyidejű hő- és vízszigetelését. Folyamatos, egyenletes hőmérsékletet biztosít, és a páralecsapódást is megszünteti, majd megelőzi. “Együtt mozog” az épülettel, növeli annak értékét és élettartamát. Biztonságos, önkioltó, B2-es tűzvédelmi minősítésű.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.