Trapézlemez szigetelés

Trapézlemez szigetelés zártcellás purhabbal – válassza elsőre a legjobbat!

Trapézlemez tetők hő- és vízszigetelésére a legköltséghatékonyabb megoldás a szórt poliuretán szigetelőhab. Új tetőkre és utólagos szigetelésre egyaránt tökéletes.

Trapézlemez szigetelés a legjobb ár/érték arányban? Nézzük, miért a purhab lesz a megoldás!

 • Kijavítja a tető felületének hibáit, egybefüggő réteget képez
 • Megszüntethetjük a beázást a trapézlemez közötti hézagoknál és a lemezrögzítő csavarok körül. A szórt purhab képes a legkisebb hézagokat is megfelelően lefedni.
 • A trapézlemez a bordázat miatt speciális felület, ami nem jelent kihívást a formakövető purhabnak. A szórásos technológiának köszönhetően a bordák minden kis szöge, íve, hajlata egyenletes, egybefüggő szigetelőréteget kap.
  Ez ugyan plusz alapanyagot vesz fel, viszont jelenleg csak a szórt purhabbal valósítható meg tökéletes vízszigetelés a trapézlemezen.
 • Tökéletesen befedi a kémény körüli illesztéseket is. Más technológiáknál ez nem valósítható meg 100%-osan, a szigetelőanyag illesztése „beépített” hibaforrásként fog működni. Előbb-utóbb a víz utat talál magának a réseken és máris szükséges a javítás. A purhab szigeteléssel ennek is elejét vehetjük.
 • Lapostető külső szigetelésénél nyáron a nap nem hevíti fel a trapézlemezt. Az épületben egyenletes, kellemes hőmérsékletet biztosít.
 •  A purhab kellően rugalmas, így a tetőszerkezet dilatációs mozgásait követi. Hosszú évekig minőségromlás nélkül képes biztosítani a hatékony hőszigetelést.
 • A zártcellás purhab sűrűsége miatt, megfelelő vastagságú rétegben felhordva a tető szerkezetét erősíti, stabilizálja. Igény szerint járható felület is kivitelezhető.
 • Az egyenletesen felhordott szigetelésnek köszönhetően kiiktatjuk a hőhidakat, ezáltal megelőzzük a belső páralecsapódást. A penészgombák nem fognak megjelenni.
 • A szórt purhab rendkívül könnyű szigetelőanyag, mely elenyésző súlytöbbletet jelent a tetőnek. 3 cm vastag habrétegnél a súlyterhelés mindössze 1,8 kg/nm.

Mit előnyöket jelent még a szórt purhab szigetelés?

Hosszú távú elégedettséget, mert nem lesz szükség pár évente hol itt, hol ott javítani valamit a szigetelésen.
Biztonságot tűz esetén, mert a purhab kiváló, B2 Tűzvédelmi besorolású, nem táplálja a tüzet.
Stabilabb, tartósabb épületszerkezetet, mert a purhab jelentős mértékben hozzájárul ehhez.
Megszűnnek a beázásokból eredő károk, ezáltal jelentős összegeket takaríthat meg.
Nincs visszamaradó hulladék purhab szórás után, nincs szállítási költség.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.